Projekt Moder stol je na naši šoli prisoten že kar nekaj let. S svojo preprostostjo in nezahtevno izvedbo nas je nagovoril tudi letos.

V luči aktualnih dogodkov, se nam je zdelo primerno, da projekt Moder stol povežemo z varovanjem temeljnih človekovih pravic. Z učenci prvošolci si že celo šolsko leto prizadevamo, da krepimo pozitivne medsebojne odnose, se učimo spoštovanja, strpnosti in nenasilne komunikacije. Za izvedbo projekta smo določili 10. december, Svetovni dan človekovih pravic. Z učenci smo jih spoznavali, se o njih pogovarjali in razmišljali o tem, kako lahko sami pripomoremo k boljšemu in lepšemu svetu. Pripravili smo plakat, ki smo ga dopolnili z likovnimi upodobitvami posameznih pravic in ga razstavili v šoli. Naslednji dan smo se lotili poslikave stola. V času, ki ga je stol potreboval za sušenje, smo ugotavljali katero temeljno človekovo pravico bomo upodobili. Učenci so izbrali MIR.

Stol bomo obdržali kar v razredu, kjer nas bo opominjal, da se mir začne pri nas samih.

moder stol1moder stol2moder stol2amoder stol2bmoder stol3moder stol4moder stol5

 

lulija laura rus 2nagrada za risboNa Pedagoški fakulteti v Ljubljani so slovesno odprli mednarodno likovno razstavo, 4. otroški likovni bienale. Učence so nagradili za najbolj izvirne, domiselne in izrazno močne risbe. Podelili so devet nagrad, za vsako triado po tri, ki so jih prejeli avtorji iz Slovenije in drugih držav. Veseli nas, da je 2. nagrado za tretjo triado prejela Laura Julija Rus, učenka lanskega devetega razreda.

Na razpisani natečaj se je odzvalo 48 osnovnih šol iz Slovenije in 67 osnovnih šol iz tujine. Likovni natečaj so razpisali spomladi v spomin na slavnega umetnika Božidarja Jakca. V želji, da bi negovali spomin na velikega mojstra risbe in grafike, je bil likovni natečaj namenjen risbi v vseh njenih izraznih oblikah.

Tudi letos so učenci 6. in 7. razredov pod vodstvom prizadevnih učiteljev izdelovali novoletne zvezdice in snežinke iz papirja. Tehniški dan je bil zabaven, poučen in ustvarjalen, a največje veselje je bilo šele takrat, ko so novoletni okraski našli mesto v jedilnice šole in tako prispevali k prazničnem vzdušju.

1 novoletni11 novoletni21 novoletni31 novoletni41 novoletni51 novoletni61 novoletni71 novoletni81 novoletni91 novoletni101 novoletni111 novoletni121 novoletni131 novoletni141 novoletni151 novoletni161 novoletni17okrasitev2019 2okrasitev2019 3

artoteka nina novak laraV četrtek, 19. decembra 2019, je v Kulturnem centru Semič, potekala otvoritev razstave Živela človeška ribica v organizaciji KUD Artoteka Bela krajina in društva Proteus. Predstavljena je bila tudi razstava Črni proteus, v kateri so sodelovali belokranjski šolarji s stripi in animacijami.

V kulturnem programu sta nastopili Nina Novak in Lara Simonič, učenki 9. razreda.

Odzvali smo se povabilu organizacije Rdečega križa Semič, Društva upokojencev Semič ter Združenja borcev za vrednote NOB Občine Semič in izdelali 200 voščilnic, ki jih bodo podarili starejšim občanom naše občine in jim voščili lepe praznike ter zaželeli veliko zdravja v prihajajočem letu. Voščilu se pridružujemo tudi mi.

voscilnicevoscilnice1voscilnice2voscilnice3voscilnice4voscilnice5voscilnice6voscilnice7