Tablice za učence inovativnega oddelka

tablice wwwZa 7. b razred je bil včeraj pomemben dan. Kot učenci inovativnega oddelka projekta Inovativna učna okolja podprta z IKT so prejeli tablične računalnike, ki jih bodo uporabljali pri pouku in doma pri opravljanju domačih nalog.

Izbrali smo inovativni oddelek

iuo roditeljski 2018 01 2Projekt Inovativna učna okolja podprta z IKT je v polnem zamahu. Učitelji smo v tem šolskem letu nabirali nova znanja in izkušnje, kako v pouk vključevati inovativno pedagogiko 1:1, pri kateri IKT smisleno uporabljamo v različnih učnih situacijah, ki pri učencih vzpodbujajo razvoj temeljnih kompetenec 21. stoletja.

V šolskem letu 2018/19 bomo z izvajanjem  projekta začeli v inovativnem oddelku, za katerega smo izbrali letošnji 6. b razred. Izbrali smo oddelek, v katerem so učenci spretni pri rokovanju z IKT, aktivno sodelujejo pri različnih oblikah pouka, so samoiniciativni, ustvarjali in odgovorni ter zadane naloge kvalitetno opravijo.

Preberite več ...

Office 365

Office 365

18. 1. in 2. 2. 2018 je bilo za vse učitelje naše šole v okviru projekta Inovativna učna okolja podprta z IKT izvedeno izobraževanje v dveh izvedbah. 

Tomaž Pavlakovič je pripravil delavnico Office 365. Seznanil nas je s paketom Office 365, ki ponuja veliko spletnih in namiznih aplikacij, ki so primerne za delo v šoli. Na delavnici smo spoznali prednosti teh aplikacij v primerjavi z Googlovimi aplikacijami ter se jih naučili uporabljati.

1. SKUPNO USPOSABLJANJE UČITELJEV V PROJEKTU INOVATIVNA UČNA OKOLJA PODPRTA Z IKT

iuoUčitelji se že intenzivno pripravljamo na novo šolsko leto. Poleg rednih mesečnih usposabljanj in preizkušanja aplikacij ter novih didaktičnih pristopov smo se 20. januarja udeležili 1. skupnega usposabljanja v Mariboru, kjer nas je navdušil tudi predavatelj Predrag Pale  s predavanjem Transformacija učitelja. V delavnicah smo spoznali nove aplikacije in spletne storitve, ki jih bomo preizkusili v praksi.