logoMK logoMVI logoUNESCO logoZRSS

V tednu umetnosti smo izvedli dejavnosti v okviru likovne umetnosti, izbirnih predmetov, interesnih dejavnosti in dni dejavnosti. Skupno za vse dejavnosti je slikanje po opazovanju na mestu samem. Za učence 6. razreda smo organizirali kulturni dan v Novem mestu. V Jakčevem domu so učenci raziskovali likovno pedagoško zbirko, v grafični delavnici Božidarja Jakca pa so ustvarili monotipijo cvetličnega tihožitja.

Slika1a jakčevdom actionboundSlika1b jakčevdom monotipijaSlika1c jakčev dom monotipija

Učenci 7. razreda so na Rožancu raziskovali Mitrov tempelj. Po predstavitvi značilnosti kraja, so ob opazovanju Mitrovega templja z ogljem ustvarili zanimive risbe, saj so figuram, ki jih je bilo slabše videti, dodali detajl tako kakor so si ga sami predstavljali.

Slika2a mitrov tempelj0Slika2b mitrov tempelj1Slika2c mitrov tempelj2

Devetošolci so po ogledu depoja, ostankov gradu in Hudičevega turna v Soteski, z rjavimi in črnim ogljem v svinčniku na papir upodobili Hudičev turn, ki jih je prevzel predvsem po zanimivih Almanahovih freskah in izrednih portalih, ki so postavljeni pred objektom.

Slika3a hudicevturnSlika3b hudicevturnSlika3c hudicevturn

Z Društvom likovnih ustvarjalcev Semič smo na Mirni gori za učence likovnega krožka organizirali slikarsko kolonijo. Učenci so skupaj z odraslimi slikarji ustvarjali kočevarske motive z akrilnimi barvami na platna.

Slika4a kolonijaMirnagoraSlika4b kolonijaMirnagoraSlika4c kolonijaMirnagora

Tudi letos smo v tem tednu umetnosti nadaljevali s poslikavo kamnov v Mladičkem brezju.

Slika5a kamnoredSlika5b kamnoredSlika5c kamnored

Mentorja: Miha Henigsman, Vlasta Henigsman