Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki velja do 18. aprila. Z dnem 12. 4. 2021 se ponovno za vse otroke odpirajo vrtci in osnovne šole. Pravila in omejitve pa ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem.

Tako bomo na šoli še naprej izvajali delo po organizaciji, ki je objavljena tukaj. Prav tako bodo šolski prevozi enako organizirani po voznem redu, ki je objavljen tukaj.

Ponovno želimo opozoriti, da naj se vzgojno-izobraževalnega dela v prostorih vrtca in šole po priporočilih NIJZ udeležijo le zdravi otroci. Še vedno je obvezna uporaba zaščitnih mask za učiteljice/učitelje ter za učenke/učence od 6. do 9. razreda osnovne šole oziroma od dopolnjenega 12. leta dalje, zaščitne maske se ne uporabljajo pri pouku športa. Uporaba zaščitnih mask ni obvezna za otroke do dopolnjenega 6. leta starosti ter za učenke/učence od 1. razreda do vključno 5. razreda osnovne šole, izključno ko so v matičnemu oddelku.

Izjema v skladu z navodili NIJZ so tudi otroci z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr.: rak, cistična fibroza), za katere priporočamo uporabo mask po posvetovanju z otrokovim zdravnikom. Posebna presoja je potrebna tudi pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Tudi o tem naj presoja osebni zdravnik otroka. Prav tako ostaja izjema pri uporabi mask z gluhimi in naglušnimi.

Vodstvo šole