KOLEDARSKO LETO SE ZAKLJUČUJE – PRI PETELINČKIH SO BILI TI MESECI ZABAVNI, POUČNI, DELOVNI, RAZISKOVALNI, AKTIVNI, …SKRATKA PESTRI

dav

 

V mesecu OKTOBRU smo spoznavali in manipulirali z jesenskimi plodovi, ter si pričarali jesen tudi v igralnici. Otroci so se seznanili z orehi, kostanjem, koruzo, storži in bučo. Preko pesmi in bibarij pa so se seznanili tudi z nekaterimi gozdnimi živalmi. 

Manjkalo ni niti sprehodov in gibanja v naravi. Ko sta se nam v mesecu oktobru pridružila novinca, ki ne hodita, nas to pri sprehodih ni zaustavilo. V dogovoru s starši si pomagamo z vozički, katere nam le-ti zaupajo med tednom.  

V mesecu NOVEMBRU smo si ogledali kar dve lutkovni predstavi v izvedbi vzgojiteljic, in sicer »Buča velikanka« in »Ovčka Belka plete oblačila«. Igrali smo se z oblačili, jih imenovali, razvrščali, oblačili in slačili dojenčke in sebe, iskali pare ipd. Poigravali smo se tudi z barvami, natančneje - združevali smo identične barve v skupine.

Mesec DECEMBER je bil praznično obarvan. Predvsem ni manjkalo glasbe v raznovrstnih oblikah. Otroci so pripevali ob kitari, spremljali glasbo z malimi ritmičnimi inštrumenti in z njimi manipulirali, plesali na predvajano praznično glasbo, poleg tega pa smo skupaj izdelali voščilnice, okraske za novoletno smrečico, posejali Božično žito, ki ga v Beli krajini imenujejo »večno življenje« in se družili z Dedkom Mrazom, ki je otroke tudi obdaril.

Razveselil pa nas je tudi prvi sneg, ki smo ga izkoristili kolikor se je dalo. Otroci so ga tipali, v njem puščali sledi, ga stresali iz vej dreves in grmovja, poskušali so oblikovati kepe, se po zasneženem klancu spuščali z bobom, nekateri pa so ga tudi poskusili. Skratka, raziskovali so ga z vsemi čutili.

 

      

      

      

dav

dav

dav

dav

dav