Praznik Zemlje bi moral biti praznik vsakega, ki živi, ki diha, ki hodi, ki ljubi naravo in jo spoštuje.

 

Louise L. Hay je zapisala: “Zemlja človeštva ne rabi za preživetje. Preden smo prišli na ta planet, je šlo materi Zemlji kar dobro. Če je ne bomo ljubili, bomo izgubljeni.” Včasih se zdi, da se tega vse premalo zavedamo, zato so priložnosti, kot je mednarodni dan Zemlje odlične, da se spomnimo, kako pomembno je, da za našo Zemljo poskrbimo, in da vsak posameznik lahko prispeva kamenček v mozaik zdravega in lepega planeta.

22. april se kot dan Zemlje na svetovni ravni letos praznuje že 50. leto zapored. Ta praznik obeležujejo v več kot 192 državah.
Glavna tema letošnjega dneva Zemlje so podnebni ukrepi.

prenos

 

Naš planet je lep, a njegovo gostoljubnost izkoriščamo, ga izčrpavamo in uničujemo. Tako nas svetovni dan Zemlje, opominja, da si moramo VSI vsak dan prizadevati za trajnostno naravnan razvoj, za zdravo okolje, za okoljsko in podnebno ravnanje, bolj prijazno planetu.

shutterstock 278864093 1000x500

 

Eko šola je s pomočjo sodelavcev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES) omogočila brezplačen ogled Yann Arthus-Bertrandovega vrhunskega dokumentarnega filma Žejni svet.

Ogled filma je mogoč od 17. do 24. aprila 2020 na portalu ARNES ali spodaj na strani.

Vabljeni k ogledu.