Krokodili

krokodili

Smo skupina enaindvajsetih 5 – 6 letnikov. V naslednjem šolskem letu bomo že šolarji. Kot maskote nas spremljajo krokodili: Til, Filip, Cofko in Kroki. Za dobro počutje, igro,veliko pravljic in pesmic, za prijetna doživetja in osvojitev novih znanj in spretnosti pa bova poskrbeli Lili in Sandra.


Dejavnosti v juniju

Tudi junij je bil pester z raznimi dejavnostmi. V vrtcu smo se odločili, da plastične zamaške zbiramo za g. Dušana, ki je po nesreči postal invalid, on pa se nam je zahvalil z obiskom in druženjem na igrišču. Sončne dni smo izkoristili za igro na igrišču, sprehode in pohod na Vinji vrh. Odzvali smo se povabilu g. Ravnikarja in šli na obisk na Policijsko postajo Črnomelj. Rojstne dneve otrok rojenih junija in julija smo praznovali s simbolično torto in sladkanjem s sladoledom v bližnji slaščičarni. Za zaključek predšolskega obdobja pa smo povabili starše, bratce, sestrice in stare starše v telovadnico, kjer smo za njih pripravili bogat kulturni program. Druženje smo nadaljevali na igrišču.

Vzgojiteljici vsem bodočim šolarjem želiva lepe počitnice in uspešen začetek šolanja.

DSCN4629

Preberite več ...

Aktivnosti v maju

Za nami je pester mesec. Odpravili smo se na pohod k Divjemu potoku v Črmošnjicah, s starši smo se igrali na igrišču za vrtcem na Športnem popoldnevu, bili smo v šoli na testiranju za Športno vzgojni karton in na obisku pri učencih prvega razreda. Obiskal nas je policist g. Borut Ravnikar in se z nami pogovarjal o varnosti v prometu. "Zobna" Tatjana nas je povabila k sodelovanju na prireditvi Za čiste in zdrave zobe. V sklopu projekta Potujoči knjižni kovček smo šli v Črnomelj na zaključno prireditev in ogled risanke. Udeležili smo se ustvarjalne delavnice pred KC Semič - Škratmobil in mesec zaključili z izletom v Kekčevo deželo.

DSCN4238 DSCN4229

Preberite več ...

Divji potok

V okviru programa Mali sonček smo opravili pohod po učni poti Divji potok. Razgibali smo se,raziskovali,  nadihali svežega zraka in uživali v lepotah narave.

DSCN4208 DSCN4213
DSCN4215 DSCN4218
DSCN4222  

Preberite več ...

Medvedi, medvedki se predstavijo

V sodelovanju s Krajevno knjižnico Semič se je  šest skupin našega vrtca, med njimi tudi skupina Krokodili, odzvalo na praznični natečaj revije Ciciban in Cicido ob njihovem 70. rojstnem dnevu. Dva tedna so nas v vrtec spremljali naši najljubši medvedki, se z nami igrali, spali, ...tudi narisali smo jih. Na zaključni prireditvi v KC Semič smo se predstavili s pesmijo Medvedek na mostičku (J. Bitenc) in dramatizacijo po pravljici Pod medvedovim dežnikom (S. Makarovič).

DSCN4161 DSCN4124

Preberite več ...