Arhiv prispevkov

zabice

Smo skupina 1. letnih otrok, najmlajših v vrtcu. Trenutno nas je 9, med šolskim letom pa se nam jih bo pridružilo še nekaj.

Vzgojiteljici Silva Adlešič in Katja Vlahovič skrbiva za dobro počutje, varnost, prijetna doživetja in nove izkušnje.


racke

V skupino »Račke« je trenutno vpisanih 11 otrok. Vzg. Slavica Bukovec in Maja Škrinjar se trudiva otrokom omogočati prijetno bivanje in dobro počutje. Povezuje nas maskota skupine »Račka Plavačka«.


muce1

V oddelek MUCE je vpisanih 12 otrok, devet deklic in trije dečki.

Nekateri otroci so že lansko leto obiskovali vrtec, trije otroci pa so letos prišli prvič v vrtec. Vsak otrok je nekaj posebnega in vnese v naš vrtec nekaj novega, drugačnega. Otroci so pobudniki učenja, imajo možnost izbire in odločitve. Otrok preko lastne aktivnosti razvija svoje sposobnosti in spretnosti.

Za varnost in dobro počutje poskrbiva vzgojiteljici Marjana in Vesna.


miske 

Smo skupina MIŠKE. V letošnjem šolskem letu bomo vsi stari tri leta.

Spremljala nas bo maskota miška Neli. Pesmica z naslovom Miška (S.Jug), je naša himna.

Za dobro počutje, igro,veliko pravljic in pesmic, za prijetna doživetja in nove izkušnje bova poskrbeli Martina in Mojca.


jezki

Ježki smo skupina sedemnajstih otrok starih tri leta. Radi imamo izzive, ki nas skozi igro vodijo do vedno novih spoznanj. Z nami se igrata vzgojiteljici Tatjana in Metka, ki jima pri delu pomaga naša maskota ježek Bine.


lisicke

V skupini Lisičk je trenutno vpisanih 18 otrok, 9 deklic in 9 dečkov starih 3 leta. Radi se igramo, poslušamo pravljice, pojemo, telovadimo, ustvarjamo in raziskujemo.

Vzgojiteljici Darinka in Vanja pa se trudiva skrbeti za varnost in dobro počutje otrok.


mravlje 

V skupini »MRAVLJE« je 23 otrok, 14 dečkov in 9 deklic. Stari smo 4 leta. V tem šolskem letu se bosta z nami igrali Alja in Mirjana. Naša maskota je mravljinček Tonček.


ure

V naši skupini je 23 otrok. Sedem je deklic in šestnajst je dečkov. Trinajst otrok iz skupine bo v naslednjem šolskem letu prestopilo šolski prag.

Vsi se bomo trudili, da se bomo veliko naučili in se imeli lepo.

Naša maskota je ura Zlatka, ki jo je sešila Matijeva mamica Mojca.

Vzgojiteljici: Stanka Sepaher in Mojca Gjuričić


krokodili

Smo skupina enaindvajsetih 5 – 6 letnikov. V naslednjem šolskem letu bomo že šolarji. Kot maskote nas spremljajo krokodili: Til, Filip, Cofko in Kroki. Za dobro počutje, igro,veliko pravljic in pesmic, za prijetna doživetja in osvojitev novih znanj in spretnosti pa bova poskrbeli Lili in Sandra.


delfini

V oddelku je 21 pet-letnih otrok, 7 deklic in 14 fantov. Ustvarjalnost in vedoželjnost razvijamo tako, da otroci izražajo svoje misli, čustva, doživetja z gibom, petjem, risanjem in govorom. Prevzemamo vloge junakov in si sami ustvarjamo svoje domišljijske igre. Letos je pred nami zadnje leto vrtca, zato ga bomo zajeli s polno žlico. Čaka nas veliko raziskovanj in osvajanj novih znanj. Prepričani smo, da bomo ob tem res uživali. Opogumljali bomo otroke k samostojnosti, spodbujali, da bodo sprejemali drugačnost in poiskali več rešitev problema. Nudimo jim pogoje, da z aktivnostjo doživljajo občutek uspeha, lastne vrednosti in sposobnosti.

vzgojiteljici Marjana in Mojca


mavrice

Smo skupina »MAVRICE«.

V skupino je vpisanih 24 petletnih otrok in sicer 8 deklic in 16 dečkov.

Imamo maskoto mavrico Pikico in dve himni, o soncu in o dežju.

Vzgojiteljici Mirjana in Mateja bova skrbeli za prijetno vzdušje, varnost, razvoj otrokove samostojnosti, radovednosti, komunikacijo, sposobnost razmišljanja, ustvarjalno izražanje in pozitivno podobo.


 

petelincki

Skupino Petelinčki predstavljamo otroci v starosti 4 – 5 let, Martina in Sandra.

O nas vse pove izbrana pesmica – himna skupine.

TRIJE PETELINČKI (Janez Bitenc)

Smo trije petelinčki,
smo trije pobalinčki,
vse vemo, vse znamo,
da čudi se nam svet.

Smo pevci in igralci,
umetniki, plesalci,
vse vemo, vse znamo,
da čudi se nam svet.

Junaki, korenjaki,
šaljivci, veseljaki,
vse vemo, vse znamo,
da čudi se nam svet.


zvezdice

V skupino ZVEZDICE je vpisanih 18 otrok, starih 3 – 4 leta. Naša maskota sta mali zvezdici, ki vsak petek obiščeta eno družino. V tem šolskem letu se bomo veliko igrali, brali, peli, plesali, telovadili,… in ob tem pridobivali nova znanja, spretnosti. Za vse to, predvsem pa za dobro počutje bova skrbeli Lili in Katja.


pikapolonice

V skupini Pikapolonic je trenutno vpisanih 16 otrok, 10 deklic in 6 dečkov starih 3 leta.

Spremljala nas bo maskota pikapolonica Lara. Radi se igramo, poslušamo pravljice, pojemo, telovadimo, ustvarjamo in raziskujemo.

Vzgojiteljica Darinka in Mojca skrbiva za dobro počutje, varnost, prijetna doživetja in nove izkušnje.


zmajcki

V naši skupini je 14 otrok. Stari so že ali še bodo 3 leta. Imamo lepo ime skupine »ZMAJČKI«.

Naša maskota so štirje zmajčki - zmajčkova družina.

Smo veseli, nasmejani in velikokrat razigrani. Včasih prideta na obisk »trmica« in »jokec«, ki nagajata otrokom. Toda mi smo že veliki in ju hitro premagamo.

Vzgojiteljici sva Stanka Sepaher in Vanja Željko


metuljcki 

Metuljčki smo skupina trinajstih otrok starih 2 – 3 leta. Radi se igramo, pojemo in raziskujemo. Naša maskota je metuljček Cekinček.

Vzgojiteljice: Tatjana in Metka (Sabina)


racke

V skupino »Račke« je trenutno vpisanih 11 otrok. Vzg. Slavica Bukovec in Maja Škrinjar se trudiva otrokom omogočati prijetno bivanje in dobro počutje.

Povezuje nas maskota skupine »Račka Plavačka«.


zoge

Smo skupina 1 do2 letnih otrok. Naša maskota je žogica Marogica.

Z vzgojiteljicama Silvo in Vesno radi pojemo, plešemo, se igramo bibarije, poslušamo zgodbice,raziskujemo…

Radi se igramo in telovadimo tudi v telovadnici in na terasi.


copatki

V igralnici št. 4 se igramo otroci stari 1 leto, najmlajši v vrtcu. Trenutno nas je vpisanih deset, vendar se nam bodo skozi leto pridružili še otroci novinci.

Z vzgojiteljicama Ireno in Vilmo radi pojemo in poslušamo pesmice, se igramo bibarije, ustvarjamo, gradimo in zlagamo,… Vsak dan pa se igramo tudi na terasi, kjer je veliko prostora za gibanje.


pingvini

V oddelku je 23 petletnih otrok, 13 deklic in 10 fantov. Z njimi sva vzgojiteljici Marjana in Mojca.

Otroci se v vrtcu družijo z vrstniki, ki jih spodbujajo k razvoju. Preko lastne aktivnosti raziskujejo, ustvarjajo, sproščajo domišljijo in medsebojno sodelujejo. Izoblikujejo se prijateljstva ter vzpostavljajo se odnosi s sprejemanjem sebe in upoštevanja različnosti drugih. Otrok se uči dajati in dobivati.


zabice

S prvim septembrskim dnem je v skupino prišlo 6 "žabic". Z njimi sva vzgojiteljici Silva in Maja.

Skupaj raziskujemo igralnico, igrače, spoznavamo nove prijatelje, pojemo pesmice, plešemo ob glasbi in se imamo lepo. Radi smo zunaj na terasi ali na igrišču.

Do konca šolskega leta se nam bo pridružilo še veliko otrok.


medvedki

V igralnici številka 4, v starem delu vrtca, se igrajo otroci stari 1-2 leti, skupaj z Ireno in Matejo. Vzgojiteljici zagotavljava aktivnosti z vseh področij dejavnosti in spodbujava vse vidike otrokovega razvoja. Na ravni načrtovanja dejavnosti pa omogočava otrokom, da izbirajo med različnimi dejavnostmi in vsebinami glede na njihove želje, interese, sposobnosti, razpoloženje ipd.


zmajcki

»ZMAJČKI« smo skupina dvanajstih živahnih otrok, starih od 2 – 3 leta. Vzgojiteljici sva Stanka in Vanja. Himna naše skupine je pesem Mi se imamo radi. Maskota naše skupine je zmajeva družina.

Trudili se bomo, da nam bo lepo in da bomo spoznali veliko novega.


pikapolonice 

V skupini Pikapolonic je trenutno vpisanih 15 otrok, 8 deklic in 7 dečkov starih 3 leta. Spremljala nas bo maskota pikapolonica Minka. Radi se igramo, poslušamo pravljice, pojemo, telovadimo, ustvarjamo in raziskujemo. Vzgojiteljici Darinka in Katja skrbiva za dobro počutje, varnost, prijetna doživetja in nove izkušnje.


zvezdice

V skupino ZVEZDICE je vpisanih 17 otrok, starih 3 – 4 leta. Naša maskota je mala zvezdica, ki vsak petek obišče eno družino. V tem šolskem letu se bomo veliko igrali, brali, peli, plesali, telovadili,… in ob tem pridobivali nova znanja, spretnosti. Za vse to, predvsem pa za dobro počutje bova skrbeli Lili in Mojca.


cebelice

V skupini Čebelice smo najstarejši otroci v vrtcu. Smo zelo vedoželjni in se že veselimo naslednjega šolskega leta, ko bomo prvič sedli v šolske klopi. Do takrat se bosta z nami igrali Alja in Mirjana.


dezniki

V igralnici številka 8, v novem delu vrtca, se igrajo otroci stari 5 - 6 let. Vzgojiteljici Irena in Vesna zagotavljava aktivnosti z vseh področij dejavnosti in spodbujava vse vidike otrokovega razvoja. Na ravni načrtovanja dejavnosti pa omogočava otrokom, da izbirajo med različnimi dejavnostmi in vsebinami glede na njihove želje, interese, sposobnosti, razpoloženje ipd.


 

zmajcki

»ZMAJČKI« smo skupina nasmejanih in razigranih otrok, starih od 2 – 3 leta.

Vzgojiteljici sva Stanka in Sandra.

Himna naše skupine je pesem Mi se imamo radi. Maskota naše skupine sta dva majčka.  Trudili se bomo, da nam bo lepo in da bomo spoznali veliko novega.


 

piscancki

S prvim septembrskim dnem je v skupino prišlo 10 "Piščančkov", do konca leta pa nas bo 14. Z njimi smo Silva in Nina ter 3 mesece še Ana Marija.

Skupaj raziskujemo igralnico, igrače, spoznavamo nove prijatelje, pojemo pesmice, plešemo ob glasbi in se imamo lepo. Radi smo zunaj- na terasi, igrišču in sprehodu.


 

zajcki

3-letni otroci pozorno poslušajo zgodbe in pravljice, pripovedujejo svoja doživetja, so gibalno spretni,

veliko sprašujejo in radi raziskujejo. V vrtcu nam čas hitro mine, saj se igramo in se vključujemo v vsakdanje zanimive dejavnosti. Skozi igro razvijamo sproščenost, igrivost, spontanost in samostojnost.

Za varnost, dobro počutje in pridobivanje novih znanj skrbiva vzgojiteljici Marjana in Mojca.


 

zajcki 2018

zajcki 2018 maskotaStarost otrok: 3 leta
Število otrok: 19
Vzgojiteljici: Marjana in Mojca

Naši dopoldnevi so polni optimizma in pričakovanj. Otroci veliko sprašujejo, se radi igrajo in ustvarjajo. Z vključevanjem v spontane in vodene dejavnosti si pridobivajo raznovrstne izkušnje. Vzgojiteljici skrbiva za sproščeno vzdušje, ki zagotavlja občutek varnosti in sprejetosti.


 

dezniki 2018

V igralnici številka 8, v novem delu vrtca, se igrajo otroci stari 5 - 6 let. Vzgojiteljice Irena, Helena in Vesna zagotavljamo aktivnosti z vseh področij dejavnosti in spodbujamo vse vidike otrokovega razvoja. Na ravni načrtovanja dejavnosti pa omogočamo otrokom, da izbirajo med različnimi dejavnostmi in vsebinami glede na njihove želje, interese, sposobnosti, razpoloženje ipd..


 

medvedki 2019

Skupina otrok z imenom Medvedki so enoletni otroci. Vsi otroci prihajajo prvič v vrtec. Ob prvem vstopu otroka v vrtec omogočamo staršem, da otroka postopno uvajajo v program vrtca. Pri uvajalnem obdobju  upoštevamo individualne potrebe otroka.

Vzgojiteljici Marjana in Vesna bova otroke spodbujali k raziskovanju, pridobivanju različnih spoznanj in izkušenj.


 

mravljice 2019

«Mravlja, mravljica, iz mravljišča kukala.
Mravlja, mravljica, kaj je videla?«
J. Bitenc

SKUPINA: Mravljice
STAROST: 6 let
VZGOJITELJICI: Mirjana Šutej in Vanja Željko

Na zadnjem sprehodu pred vstopom v šolo, bodo »Mravljice« skozi igro nabirale različna znanja in izkušnje.


 

muce 2019

»MUCE« smo skupina nasmejanih in razigranih otrok, starih od 2 – 3 leta.

Vzgojiteljici sva Stanka in Nina.

Himna naše skupine je pesem Mire Voglar Mucina pesem. Trudili se bomo, da nam bo lepo in da bomo spoznali veliko novega.


 

lisicke

V skupino »Lisičk« je vpisanih 24 otrok, 15 deklic in 9 dečkov starih 4 – 5 let.

Radi se igramo, poslušamo pravljice, pojemo, ustvarjamo, raziskujemo in telovadimo.

Vzgojiteljici Lili in Jožica skrbiva za dobro počutje otrok, varnost, prijetna doživetja in nove izkušnje.


 

petelincki

Skupina otrok starih 2 leti se z vzgojiteljicama Ireno in Mojco igramo v igralnici št. 1 v starem delu vrtca. Vsak dan skupaj raziskujemo in se ob igri učimo. Zelo radi pojemo in poslušamo pesmice, se igramo bibarije, ustvarjamo in se gibljemo.


 

zajcki

ZAJČEK SIVI NAGAJIVI
Kristina Brenk

Zajček sivi nagajivi
skozi vratca priskakljal,
z uhlji migal,
zobke kazal,
k mizi sedel,
sladke štrukeljce
pojedel.

V šolskem letu 2021/2022 je v skupini »ZAJČKI« vpisanih 18 otrok. Z njimi se bova igrali, plesali, peli, skakljali in nove izkušnje nabirali, vzgojiteljici Mirjana in Anita.


 

cebelice

»Čebelice« smo skupina vedoželjnih in najstarejših otrok v našem vrtcu.

Veselimo se skupnih dogodivščin z našima vzgojiteljicama Melito in Mojco, ter čebelo Adelo, ki je naša maskota skupine.

Pri Čebelicah je vedno veselo, saj zelo radi pojemo, plešemo, telovadimo, hodimo na sprehode/pohode, raziskujemo, rišemo, pišemo, skratka smo pravi mali “modrijani”, tako kot pravi naša himna vrtca.


 

medvedki

Skupino Medvedki obiskujejo otroci stari 1. leto. V vrtcu se imamo lepo in ni nam dolgčas. Zelo radi poslušamo pesmice in se pozibavamo ob glasbi. Radi ustvarjamo, packamo z barvami ter z zanimanjem listamo razne slikanice. Radi se igramo na terasi, spuščamo po toboganu, lovimo milne mehurčke in preizkušamo različna prevozna sredstva. 

Vzgojiteljici Helena in Emilija se trudiva, da se otroci v vrtcu počutijo dobro, varno in sprejeto.


 

pikapolonice2

V skupini Pikapolonice je 18 triletnih otrok. Vzgojiteljici Marjana in Vanja bova otrokom skušali ustvariti spodbudno okolje, v katerem bodo imeli možnost raziskovati, ustvarjati in se učiti. Trudili se bova ohranjati otroško radovednost in igrivost. Ne bova pa pozabili, da se otroci radi igrajo in da je vrtec okolje, kjer se otrok socializira in vzpostavlja zdrave odnose.