Tečaj rolanja

Sončne in tople septembrske dni smo v skupinah Čebelice in Mravljice, izkoristili za učenje rolanja. Ker rolanje ni naravno gibanje človeka, se ga je potrebno naučiti. Z veliko vztrajnosti in dobre volje je večina otrok osvojila osnovne elemente rolanja.

20230912 110417

Preberite več ...

SVETOVNI DAN ŠPORTA

Danes praznujemo svetovni dan športa. V našem vrtcu se zavedamo pozitivnih učinkov športa, zato otrokom vsakodnevno omogočamo veliko gibanja. Danes pa smo bili še posebej športno aktivni. Z učenci OŠ Semič smo telovadili v šolski telovadnici. Vsi skupaj smo se zelo zabavali in se dobro razgibali.

20230531 094407

Preberite več ...

Športno popoldne s starši

V ponedeljek, 8. maja, smo v vrtcu organizirali športno popoldne s starši za otroke prvega starostnega obdobja. Otroci in starši so se igrali različne gibalne igre, premagovali ovire na poligonu in se igrali z žogami, obroči, klobučki... Preživeli smo prijetno popoldne polno gibanja.

20230508 174548

Preberite več ...

ROLANJE

Sončne in tople septemberske dni smo v skupinah Čebelice in Mravljice, izkoristili za učenje osnovnih elementov rolanja.

Rolanje je šport, ki krepi mišice in pomaga pri razvijanju vzdržljivosti in funkcionalnih sposobnosti organizma. Za otroka je rolanje priporočljivo predvsem zato, ker vpliva na razvoj ravnotežja, ki je ena od osnovnih motoričnih sposobnosti in je tesno povezana s sposobnostjo skladnosti gibanja in z razvojem intelektualnih sposobnosti pri otroku v zgodnjem otroštvu.

IMG 20220906 112545

Preberite več ...

Dejavnosti na smučeh na smučišču Gače

Včeraj in danes smo z otroki iz skupin Mravljice in Čebelice izvajali dejavnosti na smučeh na smučišču Gače. S smučarsko opremo so se otroci seznanili že v vrtcu, zato je prilagajanje na opremo na snegu potekalo zelo hitro. Otroci so najprej osvojili drsenje na eni smučki. Sledilo je učenje stopničastega vzpenjanja po klancu navzgor, drsenja s smučmi v klinastem in paralelnem položaju in zaustavljanja v plužnem položaju. Tisti z več smučarskega znanja pa so že izvajali smučarske zavoje in uporabljali otroško vlečnico Medo.

 Vsi skupaj smo zelo uživali in pridobili veliko novih izkušenj.

62050553b1b730d2240bea26

Preberite več ...