GIBALNE DEJAVNOSTI

Skozi celotno šolsko leto, smo vsakodnevno izvajali gibalne dejavnosti in s tem razvijali gibalne sposobnosti otrok. Z dejavnostmi v telovadnici in na prostem smo bogatili njihove gibalne izkušnje. S pestrimi gibalnimi dejavnostmi so otroci postopno pridobili zaupanje v lastno telo in gibalne sposobnosti, ter tako iz dneva v dan bolj uživali v gibanju.

Otroci od drugega leta naprej so pridno izvajali naloge športnega programa Mali sonček in Miška Eli. Za sodelovanje, predvsem pa za trud in pogum so prejeli priznanja in medalje.

IMG 20200601 091817

Preberite več ...

SIMBIOZA GIBA

Tudi v tem šolskem letu smo se pridružili vseslovenski akciji Simbioza Giba, ki povezuje Slovenijo prek medgeneracijskega gibanja in promocije zdravja. V sklopu akcije smo pripravili različne dejavnosti.

Od ponedeljka, 14. 10. 2019 do srede, 23. 10. 2019 smo skupaj s starši, dedki, babicami in ostalimi družinskimi člani telovadili na popoldanskih gibalnih uricah v telovadnici vrtca.

V torek, 15. 10. 2019 smo se s članicami Šole za zdravje Semič in ostalimi obiskovalci razgibali na jutranji telovadbi. Telovadili smo na igrišču.

V četrtek, 17. 10. 2019 pa smo imeli pohod do kraške jame Malikovec.

Preživeli smo prijeten teden, poln pozitivne energije, gibanja in druženja.

IMG 20191015 09121

Preberite več ...

DAN ŠPORTA

31. maj - Svetovni dan športa. Otroci in vzgojiteljice iz skupin Muce, Zmajčki, Zajčki, Zvezdice, Lisičke, Dežniki in Ribe smo ga preživeli v šolski telovadnici. Skupaj z učenci nižjih razredov, som izvajali različne gibalne naloge in spoznali veliko novih športnih pripomočkov. Učenci višjih razredov, pa so otrokom pri tem pomagali in skrbeli za varnost.

20190531 102743

Preberite več ...

Prilagajanje na vodo

Z otroki iz skupin Dežniki in Ribe, smo v teh dneh izvedli dejavnosti prilagajanja na vodo v Dolenjskih Toplicah.

Izvajali smo različne vaje za izboljšanje prilagojenosti na upor vode, potapljanje glave, gledanje pod vodo, izdihovanje pod vodo, plovnost in drsenje.

dan11

Preberite več ...

Športno popoldne s starši za prvo starostno obdobje

V torek, 23. 4. 2019, smo imeli športno popoldne s starši. Otroci so ob pomoči staršev izvajali različne gibalne naloge (poligon), se igrali z žogami, obroči, barvnimi klobučki, hoduljami ter se vozili s poganjalci in tricikli. Ob koncu srečanja pa smo se poigrali še z barvnim padalom. Imeli smo se zelo lepo.

 

IMG 20190423 171518

Preberite več ...