KUŽA LIN NA OBISKU PRI ZAJČKIH IN PIKAPOLONICAH

                                            10l

11l 

 

V petek, 3.3.2023, smo gostili, kužka Lina in njegovega vodnika Zorana.

Kuža Lin nam je pod vodstvom svojega voditelja pokazal, nekaj veščin , ki jih obvlada, čeprav je še mladič. Lin je zelo poslušen, igriv, zna narediti obrat, krog, preval, zna dati tačko, petko, desetko, se plazi…

Zoran nam je povedal, kako je potrebno skrbeti za psička. Pokazal je, kaj vse potrebuje za nego psa, kako se pobere iztrebke in najbolj pomembno, kako se pristopi k psu.

To je bil prvi Linov obisk v skupini Zajčki in Pikapolonice. Želimo si, da nas Lin čimprej zopet obišče in ne samo nas, ampak tudi druge otroke v vrtcu.

Zoranu in njegovemu kužku se iskreno zahvaljujemo za njun nepozaben obisk.

Preberite več ...

PUSTNE ŠEME

Na pustni torek dopoldne se po Semiču niso sprehajali vrtčevski otroci, tudi ne vzgojiteljice. V vrtcu pa ni bilo ne duha ne sluha o najmlajših otrocih. Strašen hrup z ropotuljami, piščalkami, vriskanjem in veselo glasbo so zganjale pustne šeme. Maškarce so preganjale zimo in v zameno dobile kakšno sladkarijo. Seveda, saj si vendar vsi želimo, da pomlad čim prej pride v naše kraje.

Utrinki pustnega rajanja v našem vrtcu.

Pust6

Preberite več ...

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. 11. 2022 smo na dan slovenske hrane, za zajtrk jedli med, maslo, kruh, jabolka in pili mleko slovenske/lokalne pridelave. Tradicionalni slovenski zajtrk je postal že tradicija vsak tretji petek v novembru. Namen dogodka je spodbujanje zdravega načina prehranjevanja ter uživanje lokalne, domače pridelane hrane.

Otroci skupin Zajčki, Lisičke, Mravljice in Čebelice so ob spremljavi harmonikarjev iz OŠ Semič zapeli pesem Čebelar, Ansambla Lojzeta Slaka. Posnetek si lahko pogledate na povezavi:

https://ossemic-my.sharepoint.com/personal/gasper_papez_osbos_si/_layouts/15/stream.aspx?id=%2Fpersonal%2Fgasper%5Fpapez%5Fosbos%5Fsi%2FDocuments%2FPosnetki%2FCebelar%5Fvrtec%5Fsoncek%5Fsemic%5F22%2Emp4&ga=1

Ob zvokih harmonike pa smo tudi veselo zaplesali.

IMG 20221118 090900

Preberite več ...

TEDEN KULTURE DEDIŠČINE: MOJ KRAJ

 

Teden kulturne dediščine smo namenili v zadnjih dveh letih močno okrnjenemu sodelovanju z lokalnim okoljem. Raziskali smo kje, kdo in kako se v okolici našega vrtca ukvarja z ohranjanjem kulturne ali naravne dediščine. S pomočjo nekaterih institucij, društev in posameznikov smo se seznanili z različnimi pristopi ohranjanja in varovanja dediščine ter tudi sami veliko likovno, glasbeno in plesno ustvarjali. Sodelovale so vse skupine našega vrtca.

633ff9fe8b0f8c09b91fa9fa

 

Preberite več ...

KOSTANJEVA PIKNIKA 2022

Jesen se je prikradla v gozd in drevesa oblekla v pisane barve. A tla v gozdu niso samo polna pisanega listja temveč tudi majhnih ježkov v katerih se skriva okusen kostanj.

 3

Preberite več ...

UTRINKI DEJAVNOSTI V SKLOPU EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2022 smo v našem vrtcu izvedli kar nekaj aktivnosti:

- ob jutrih so se otroci starejših skupin razgibavali s članicami Šole zdravja Semič.

- v tednu mobilnosti je bilo za ves promet zaprto parkirišče pri šoli in tam smo izvajali razne gibalne dejavnosti. 

- izvedli smo že tradicionalno prireditev JAZ IN OČKA TEČEVA - SEDMIČ: zabavni dogodek, kjer so se v teku pomerili očki in njihovi otroci.

- ZAPRTJE ULICE: za en dan smo za ves promet zaprli del Šolske ulice pred vrtcem. Z otroki smo izvedli različne aktivnosti: kolesarjenje, rolanje, vožnja s skiroji ter poganjalci, igre z žogami, talne igre, različne poligone…

- v sodelovanju s starši, otroci starejših skupin izvajajo program BELI ZAJČEK. Odzivi staršev in otrok so zelo spodbudni in tako so kožuščki zajčkov iz dneva v dan bolj beli.

Aktivnosti so se in se še izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so poleg Občine Semič sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe, posredniški organ pa je Ministrstvo za infrastrukturo. Vrtec je prejel 5 parov rolerjev, ki nam jih je predala naša županja Polona Kambič. Rolerjev smo zelo veseli, saj si bodo otroci z njimi dodatno razvijali svoje gibalne sposobnosti, ter krepili aktivne oblike trajnostne mobilnosti

IMG 20221005 091914

Preberite več ...