MNOŽIČNI TEK OTROK

Tudi letos smo se pridružili akciji Atletske zveze Slovenije in odtekli najbolj množičen tek otrok »Začni mlad, tekmuj pošteno«. Teka so se udeležili otroci od drugega leta starosti naprej. Skupaj je teklo 128 otrok.

20230926 100443

Preberite več ...

JAZ IN OČKA TEČEVA - OSMIČ

Včeraj, 20. 9. 2023, je bilo na zelenici pri KC Semič zelo živahno. V okviru Evropskega tedna mobilnosti je potekal dogodek »JAZ IN OČKA TEČEVA«. Že osmič so se otroci skupaj z očki, dedki, strici pomerili v teku.

Vse prisotne sta pozdravili županja ga. Polona Kambič in pomočnica ravnatelja za vrtec Vanesa Požek. Otroci so tekli v petih skupinah, stari od 2-6 let. Vsi sodelujoči so na cilju prejeli medalje, prvi trije v vsaki skupini pa tudi priznanje. Veseli smo, da je udeležba vsako leto višja, dogodek pa v lokalni skupnosti vse bolj prepoznan.

IMG 20230920 172810

Preberite več ...

ZAPRTA ULICA

Včeraj smo za en dan za ves promet zaprli del Šolske ulice pred vrtcem. Vsako leto komaj čakamo, da pride dan, ko lahko z otroki cestišče spremenimo v igrišče. Pripravili smo različne aktivnosti: kolesarjenje, rolanje, vožnjo s skiroji in poganjalci, talne igre, badminton… Otroci in vzgojiteljice si takšnih površin za igro želimo  vse dni v letu.

Preberite več ...

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2023

Tudi letos pripravljamo kar nekaj aktivnosti v sklopu EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI. 

Evropski teden mobilnosti letos v ospredje postavlja odločitev za racionalnejše načine potovanj. To so vsi tisti načini, ki sicer na prvi pogled ponujajo manj prestiža in udobja, a obenem zagotavljajo svetlejšo prihodnost. Izberimo torej varčnejše poti in se pogovarjajmo o tem, kakšna bi bila naša družba, če bi večino poti opravili z javnim prevozom ali se odločili za eno od oblik aktivne mobilnosti.

Lepo vabljeni.

Plakat-Jaz_in_očka.pdf

Plakat-Šolska_ulica.pdf

Plakat-Beli_zajček.pdf

Plakat_ETM_2023.pdf

OBVESTILO

Starši,

Na podlagi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o odpravi naravnih nesreč, ki kot začasni ukrep za odpravo posledic naravnih nesreč v letu 2023 določa tudi, da je 14. avgust dela prost dan, bo  vrtec Enota vrtec Sonček pri OŠ Belokranjskega odreda Semič,  14.8.2023 in 15.8. 2023 ZAPRT. 

Preberite več ...

Varno s soncem

Tudi v letošnem šolskem letu smo v projektu sodelovali vsi oddelki, od najmlajših do najstarejših. Dejavnosti so bile načrtovane glede na starost otrok. Pri mlajših otrocih smo dali velik povdarek na osveščanu staršev. Pri starejših otrocih pa je bil v osredju cilj, da otrok spoznava, da na njegovo zdravje vpliva okolje, pa tudi on sam.

FYBwbdzCbIrS

 

Preberite več ...