Obisk na domačiji Lukežič

V ponedeljek, 15. 4. 2024, so si starejši otroci iz vrtca Sonček iz Semiča (Skupine Muce, Ježki, Pikapolonice, Zajčki, Lisičke in Mravljice) ogledali čredo jelenov in košut na domačiji pri Lukežičevih iz Vavpče vasi.

 1 2 

Preberite več ...

IZLET V LJUBLJANO

Pa smo ga le dočakali, naš izlet v Lutkovno gledališče Ljubljana. Že ob sestopu z avtobusa smo zaznali utrip velikega mesta. Avtomobili, mestni avtobusi, pešci in sirene reševalnega vozila v daljavi so nam naznanili dan, ki ga na deželi nismo navajeni.

IMG 20240410 105513

Preberite več ...

Mednarodni dan strpnosti - Dan za strpnost in prijateljstvo 2023/2024

Skupini Mravljice in Čebelice smo sodelovali v projektu Mednarodni dan strpnosti - Dan za strpnost in prijateljstvo 2023/2024.

 

2c124d946e6c0d693c2a8f9a3ac06c6e

Preberite več ...

VRTEC V NARAVI

Otroci skupine »Mravljice«, smo v ponedeljek, 18. decembra 2023, odšli v CŠOD Lipa Črmošnjice, na tridnevni vrtec v naravi.

Preizkusili smo se v lokostrelstvu, si izdelali spominček, pekli medenjake, obiskali Divji potok, imeli športne igre, se spremenili v gozdne detektive ter peli ob tabornem ognju. Že prvi večer bivanja nas je s svojim obiskom razveselil Božiček.

Zadnji dan, smo prejeli še priznanja za udeležbo in se po kosilu vsi veseli, polni novih doživetij odpravili domov.

20231219 111132

Preberite več ...

TKD Dediščina v roka najmlajših: Redka, dragocena znanja, spretnosti in veščine

Z otroki smo se spraševali kaj so to redka, dragocena znanja, spretnosti in veščine. V lokalnem okolju smo s pomočjo staršev in znancev poiskali ljudi, ki še vedno negujejo  že skoraj pozabljene spretnosti ter so se nam bili pripravljeni predstaviti s svojim znanjem in delom. Tako so nas v vrtcu obiskali čebelar, pletar, mojstrica polstenja volne, mojstrica kvačkanja in klekljarice. V Učnem vrtu dr. Derganca pa smo se udeležili delavnice obdelave čebeljega voska ter se pod vodstvom poznavalcev sprehodili čez zeliščni in sadni vrt. V vrtcu smo se seznanili z ličkanjem in ruženjem koruze. Ob vsem prej naštetem smo prebrali več pravljic, ki pripovedujejo o čebelah, volni, šivanju ali krojenju. Ko smo uspeli strniti vtise o vsem, kar smo novega izvedeli, smo veliko likovno, glasbeno in plesno ustvarjali. Med drugim smo spoznali, da tudi mi v vrtcu vsakodnevno negujemo že skoraj pozabljeno znanje. Tako je folklorni krožek našega vrtca nastopil na otvoritvi razstave »Obrazi dediščine Jugovzhodne Slovenije«, ljudsko izročilo skozi otroški ples, igro in petje. Izdelke, ki so v našem vrtcu nastali v okviru Tedna kulturne dediščine pa smo ponosno razstavili na prireditvi Praznovanje jeseni.

a8b889cd164249e73ba2ac20ef10ccd4

Preberite več ...

UTRINKI DEJAVNOSTI V SKLOPU EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2023

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2023 smo v našem vrtcu izvedli kar nekaj aktivnosti:

- tradicionalno prireditev JAZ IN OČKA TEČEVA - OSMIČ: zabavni dogodek, kjer so se v teku pomerili otroci stari od 2 do 6 let skupaj s svojimi očki,

ZAPRTJE ULICE: za en dan smo za ves promet zaprli del Šolske ulice pred vrtcem. Z otroki smo izvedli različne aktivnosti: kolesarjenje, rolanje, vožnja s skiroji ter poganjalci, igre z žogami, talne igre, različne poligone ...,

- v tednu mobilnosti je bilo za ves promet ZAPRTO PARKIRIŠČE pri šoli in tam smo izvajali različne gibalne dejavnosti, 

- v sodelovanju s starši, so otroci izvajali program BELI ZAJČEK. Odzivi staršev in otrok so bili zelo spodbudni in tako so bili kožuščki zajčkov iz dneva v dan bolj beli. Letos je bilo vključenih kar 150 otrok.

Aktivnosti so se izvajale v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so poleg Občine Semič sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe, posredniški organ pa je Ministrstvo za infrastrukturo.

IMG 1462

Preberite več ...