NOČITEV V VRTCU

Petkov večer je bil poln novih dogodivščin in izkušenj za otroke iz skupin Čebelice in Mravljice. Zvečer smo se zbrali v vrtcu, mamicam in atkom zaželeli lahko noč in se s svetilkami podali v noč. Ob prihodu nazaj so nas z nastopom presenetili plesalci hip hopa, skupina Destiny Child. Naučili so nas tudi nekaj plesnih korakov. Povabili smo jih na večerjo in druženje. Preoblečeni v pižame smo odšli v telovadnico na kino večer s kokicami. Po ogledu risank smo do jutra vsi sladko zaspali. Nasmejani smo se prebudili v deževno jutro, pojedli zajtrk in polni energije pričakali starše.

DSCN2819

Preberi več

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

IMG 20191115 083318Tudi v petek, 15. 11. smo na dan slovenske hrane, za zajtrk jedli med, maslo, kruh, jabolka in pili mleko slovenske/lokalne pridelave. Tradicionalni slovenski zajtrk je postal že tradicija vsak tretji petek v novembru. Namen dogodka je spodbujanje zdravega načina prehranjevanja ter uživanje lokalne, domače pridelane hrane. V sklopu Tradicionalnega slovenskega zajtrka so v vrtcu potekale različne dejavnosti: obisk čebelarja, peka medenjakov, izdelovanje čebel iz slanega testa, družabne igre na temo čebel ... V petek pa sta nas v vrtcu obiskali županja Polona Kambič in ravnateljica Andreja Miketič, ki sta dopoldan preživeli v skupini Mravljice. Skupaj z učenci tretjih razredov smo v telovadnici zapeli pesem Čebelar, Ansambla Lojzeta Slaka.

Preberi več

TAČKE POMAGAČKE

Danes nas je v vrtcu obiskala terapevtska psička Sava, iz društva Tačke pomagačke.

Vsi otroci in vzgojiteljice smo bili navdušeni, saj je psička res zelo prijazna.

Otroci so jo božali in sprehodili na povodcu po telovadnici. Tudi žogo je rada lovila. Pokazala nam je, kako zelo je poslušna, svojo vodnico je ves čas pozorno poslušala (sedi, lezi, prosi …).

Imeli smo se lepo.

1

Preberi več

TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE

V okviru Tedna kulturne dediščine 2019 smo se v mesecu oktobru vse skupine otrok v vrtcu pripravljale na razstavo z naslovom Galerija vrtec. Otroci so na prostem in v vrtcu v različnih likovnih tehnikah ustvarjali podobe kulturne in naravne dediščine. Povezali smo se s posamezniki iz lokalne skupnosti ter v vrtcu pripravili skupno razstavo likovnih del in del domače umetnostne obrti.

TKD00  TKD03

Preberi več

Evakuacija

V petek, 25. 10. 2019 smo v vrtcu izvedli vajo evakuacije. Otroci in zaposleni smo se dobro odrezali.

1

Preberi več

jaz in očka tečeva

V torek, 24. 9. 2019, so se otroci skupaj z očki (dedki, strici) pomerili že na petem teku Jaz in očka tečeva. Vse prisotne sta pozdravili županja ga. Polona Kambič in ravnateljica mag. Andreja Miketič. Prireditev so z nastopom popestrile članice društva twirling Spin Bela krajina. Otroci so tekli v petih skupinah, stari od 2-6 let. Vsi sodelujoči so na cilju prejeli medalje, prvi trije v vsaki skupini pa tudi priznanje.

IMG 20190924 172558 

Preberi več