MLT

Tradicionalni Mali likovni tabor je letos zaradi epidemije novega koronavirusa potekal drugače. Junija nismo ustvarjali na terenu, kot smo bili vajeni do sedaj, temveč smo se tokrat družili kar na daljavo.

Rebeka Adamič in Lina Konda iz 9.a razreda ter Dominik Adamič in Aleksandra iz 7.a razreda so pod mentorstvom likovnih pedagogov Mihe in Vlaste Henigsman naslikali svoja dela izven pouka. Likovna dela smo skupaj z video posnetki poslali na MLT Trebnje. 

Medtem ko se je v prvem tednu oktobra v trebanjski galeriji odvijal že 53. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov Trebnje, so na ogled postavili tudi dela ustvarjalcev Malega likovnega tabora. Ker nam trenutne razmere ne omogočajo, da bi si likovna dela ogledali v galeriji, so organizatorji pripravili virtualno razstavo.

Za ogled virtualne razstave kliknite povezavo:

  1. MALI LIKOVNI TABOR ustvarjalcev osnovnih in podružničnih šol Dolenjske, Bele krajine in Posavja

Vabimo vas, da všečkate stran in delite video.

 

Stik z Galerijo likovnih samorastnikov Trebnje vsako leto ohranjamo in obenem tkemo vezi z umetniki iz celega sveta.  Letos pa so mladim ustvarjalcem omogočili brezplačen ogled edinstvene zbirke naivne umetnosti. V njej hranijo več kot 1.300 del 322 umetnikov z vsega sveta.