Zima je čas, ko posebno skrb namenjamo tudi pticam, ki si zaradi snega in mraza težko najdejo hrano. O tem, kako jim pozimi lahko pomagamo tudi mi, smo se pogovarjali pri tehniki in naravoslovju v  7. razredu

Sedmošolci so pri urah tehnike na daljavo izdelali zanimive ptičje krmilnice iz odpadnega materiala. Iz prazne plastenke ter s pomočjo škarij, vrvice in drugih materialov so ustvarili zelo zanimive krmilnice za naše ptice.

Krmilnice so namestili v bližino svojih domov in vanje natrosili različna semena. Kako zabavno je bilo opazovati ptice, ki so prišle iskat tja hrano, pa so zapisovali v opazovalni list pri naravoslovju.

1 Erik Bukovec ptičja krmilnica22 Alex Tekavec Bukovec ptičja krmilnica 23 Jan Škof ptičja hišica 14 JAKOB MALNARIČ PTIČJA KRMILNICA 2aleksandra dimovska ptičja krmilnica 1alex koletic krmilnicaAna žugelj pticja krmilnicaanzebanovec pticjahiska 4blaž vranešič ptičja hišicaKaja Veselič ptičja hišicaKristjan Grubić ptičja krmilnicakrmilnicaLana Vlahovic ptičja krmilnicaLina Kmet ptičja krmilnicanastja vlahovicptičja krmilnica dominik adamic3teja kastelicČrt turk ptičja krmilnicaŽana Ivanetič ptičja krmilnica 1Žan Komidar ptičja hišicaŽiva Požek ptičja krmilnica 2

Novoletne okraske so izdelali učenci na daljavo pri pouku tehnike in tehnologije v 7. razredu. Iz odpadnega materiala (plastenke) so jih izdelovali postopoma, od načrtovanja, delne izdelave in končnega izdelka.

a1 Dominik Adamic okraseka1 okrasek4aleksandra dimovska novoletni okrasek 2an Komidar okrasekAnže Banovec okrasekAnže Banovec okraskKaja Veselič okrasekLana Vlahovič novoletni okrasekLINA KMET novoletni okrasekmatic stukelj okraskokrasek3

 

tanja malensek my homelandKončalo se je še eno leto mednarodnega umetniškega projekta "V moji domovini", ki ga organizirajo v Minsku, v glavnem mestu Belorusije. Na 15. natečaju za umetnost in grafiko so sodelovali mladi umetniki iz 26 držav. Strokovna komisija je prejela in obdelala 10 612 slik, 146 risank in 13 filmskih trakov. Najuspešnejšim so podelili medalje in diplome. Iz naše šole je prejela diplomo Tanja Malenšek.

Snežinke so izdelovali učenci pri tehniki in tehnologiji v 6. razredu - delo na daljavo.

1a lan ogulin1b22a luka stalcar2a zan brulc33b4aleksandra manesadavid vrbanecFilip Fajdiga snežinkajanez malensekmasa znidarsicmija turkspela turkursa skalaz 2a

enoArtSpomladi smo sodelovali v mednarodnem Eno natečaju. To je bil čas prvega vala pandemije in nalogo so naši učenci opravljali kar doma, seveda z navodili iz MsTeamsov. Učenci so ustvarjali drevesa iz recikliranih materialov, vendar v drugih okoliščinah kot smo jih vajeni. Učenci so ustvarili drevesa s polno mero domišljije in iznajdljivostjo, da jih je treba res občudovati.

Zaradi pandemije večina držav ni mogla sodelovati, sodelovali pa so mladi iz  Kitajske, Italije, Črne gore, severne Makedonije, Tajvana in Slovenije in dokazali, da je vse mogoče. Ob tej priložnosti je nastal kratek video z izbranimi deli, na katerih so predstavljena dela tudi naših enajstih učencev: Eve Turk, Tjaše Štalcar, Tina Čengija, Kristiana Grubiča, Maruše Šneler, Nastje Vlahovič, Teje Kastelic, Line Kmet, Line Konda, Gracielle Žugelj in Alexa Bukovec Tekavec, ki jo prejeli mednarodni certifikat iz Finske, od koder je projekt voden.

https://www.youtube.com/watch?v=BbcnRe6pwN0&feature=emb_title