1 koblarjiV času Dnevov kočevarske kulture smo se v soboto, 17. septembra 2022, v Koblarjih udeležili enodnevne slikarske kolonije z namenom spoznavanja oz. ohranjanja kulture Kočevarjev. V deževnem vremenu so nas toplo sprejeli vaščani  in vodstvo projekta ter nam predstavili življenje Kočevarjev v njihovem kraju. Na koloniji so poleg naših učencev likovnega krožka sodelovali še učenci OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Stara Cerkev, člani Društva likovnih ustvarjalcev Semič. Zaradi dežja smo poiskali zanimive kočevarske znamenitosti kraja kar iz fotografij in jih upodobili na platnu z akrilnimi barvami.

Udeleženci slikarske kolonije: Vanesa Fink Čajić (7.a), Ilmihana Skenderović (8.a), Sara Miketič (8.a), Mija Turk (8.a), Tjaša Plut (8.a), Zala Tatalovič (8.b), Lina Kmet (9.b), Nika Cimerman (9.b), Dominik Adamič (9.b), Maruša Šneler, Lenart Rogelj, Julija Laura Rus, Nika Černe, Rebeka Černe so ustvarjali pod vodstvom likovnih pedagogov Vlaste in Mihe Henigsman.

IMG 4653IMG 4654IMG 4656IMG 4662IMG 4664IMG 4668IMG 4669IMG 4671

V sredo, 21. 9. 2022, smo obeležili svetovni dan miru s sloganom Konec rasizmu. Vzpostavimo mir.

Ta poseben dogodek smo ustvarjali skupaj  s tisoči učencev, učiteljev, staršev in lokalnih skupnosti po vsem svetu.

Drevo nam predstavlja simbol. Spominja nas na naravo ter pomen varovanja podnebja in okolja. Simbolizira sodelovanje med šolami in skupnostmi po vsem svetu. Tokrat so se nam ob sajenju drevesa pridružili učenci OŠ Milke Šobar Nataše iz Črnomlja.

Skupaj s prvošolci smo posadili drevo beli topol, kateri je nekaj desetletij nazaj že krasil šolsko okolico.

Prisotne sta nagovorila ravnatelj Tomaž Pavlakovič in županja Polona Kambič ter nam namenili nekaj lepih, spodbudnih besed.

 

IMG 8620IMG 8621IMG 8622IMG 8623IMG 8624IMG 8625IMG 8626IMG 8627

Na 17. mednarodnem likovnem natečaju »V moji domovini« v Belorusiji je žirija pregledala 7091del iz 22 držav. Podelili so diplome 1., 2. in 3. stopnje. Dobitniki slednje so tudi Maša Žnidaršič (7.a), Alex Jakofčič (6.a), Antonio Dimovski (9.a), Dominik Adamič in Lina Kmet iz 8.b razreda. Razstava je na ogled v Umetnostni galeriji v Minsku.

Maša Žnidaršič za splet

Mednarodni natečaj vizualne umetnosti «Graines d'artistes du monde entier» v Franciji se je odvijal pod okriljem UNESCA. Na razstavo so se uvrstili Aleksandra Marentič in Tjaša Plut iz 7.a ter Sara Bulič iz 6.a in prejele častne diplome.

Ta mednarodni dogodek, organiziran vsako leto v mesecu Evrope in Unescovem mednarodnem tednu umetnostne vzgoje v maju, je namenjen predstavitvi umetniškega ustvarjanja mladih, ponuditi umetniške izkušnje in prostore za srečanja in izmenjavo znanja.

Tjasa Plut za splet

Županja je nagradila najuspešnejše devetošolce na osrednji občinski proslavi ob dnevu državnosti, ki je potekala 23. junija 2022 v Kulturnem centru Semič.
Najuspešnejši devetošolci so Maruša Šneler, Tija Sever, Simona Kastelec, Julija Judnič, Žan Šebalj Golobič, Jan Ogulin, Nejc Novak, Tanja Malenšek, Tin Čengija in Patrik Konda. Devetošolke so prejele knjigo Izjemne ženske, devetošolci pa knjigo Izjemni znanstveniki. Vsi nagrajenci so prejeli tudi zastavo Republike Slovenije.

nauspešnejši devetošolci za spletObcinska proslava ob dnevu državnosti Foto Uroš Novina