evropa v šoli kruhekZ veseljem vas vabimo na zaključno prireditev natečaja EVROPA V ŠOLI 2020-2021, ki bo jutri, v petek, 14. maja ob 19. uri zvečer na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=ELcxMMsQNNA.

 

Čaka nas kratek in prijeten program s skupino Joker out. Morda boste morali stran osvežiti, če se boste pridružili pred 19.00.

Evropa v šoli je natečaj, ki se ga učenci OŠ Belokranjskega odreda  radi udeležujejo. “Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga” se je glasil naslov letošnjega natečaja.  Učenci so se učili, razmišljali in nato ustvarjali o odpadni hrani. Prijavili so se lahko na literarni, likovni, fotografski, video in internetni natečaj.

 

V nedeljo, 9.5.2021, je pred stavbo občine Semič potekala prodaja sadik. Prodajale so jih učenke 9. razreda Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič, Rebeka Adamič, Nuša Stariha, Lea Vlahovič, Veronika Vlahovič, Shelly Groblar in Zala Plut. Prodaja je potekala pod mentorstvom učiteljice Darje Bremec. Sadike, ki so bile na voljo za prodajo, so bile pridelane na nekaterih domovih in v osnovni šoli.

Prodaja sadik se je začela ob 9.00 uri zjutraj in trajala do 12.00 ure.

Postavljene so bile tri stojnice, ena za možnost izmenjave sadik in drugi dve, na katerih je potekala prodaja. Kupci so na stojnicah lahko kupili sadike paradižnika, ognjiča, sivke, čilija, bučk, zelene in rumene paprike, solate in mnoge druge.

Z obiskom in nakupom sadik jih je počastila tudi županja občine Semič Polona Kambič, poleg nje pa je stojnice obiskalo tudi veliko število občanov.

Zbrani denar iz prodaje sadik bo šel v namene za delno kritje stroškov za končni izlet zaključnih razredov.

Vsem, ki so obiskali stojnice in prispevali svoj delež pri nakupu sadik, se najlepše zahvaljujemo.

prosdaja sadik 9 5 2021 1prosdaja sadik 9 5 2021 2prosdaja sadik 9 5 2021 3 

zac evs logoNa likovnem natečaju EVROPA V ŠOLI so se na DRŽAVNI NIVO uvrstili:

MATIC MIKETIČ, učenec 1. a,  

SARA MIKETIČ, učenka 6. a. in  

LINA KONDA, učenka 9. a. 

Mentorji:  Nuša Moškun, Klavdija Ivančič, Vlasta Henigsman, Miha Henigsman

Čestitamo!

evropa v šoliNa fotografskem natečaju EVROPA V ŠOLI se je na DRŽAVNI NIVO uvrstila fotografija PRIMOŽA BAHORIČA, učenca 7. b razreda.

Mentor: Miha Henigsman

Čestitamo!

zala tatalovic knjizna nagrada 2Tema likovnega natečaja, ki ga je organiziral UNESCO ob dnevu knjige, je bilo razmišljanje o pomenu uživanja sadja in zelenjave in zmanjševanja odpadne hrane.

Veseli smo, da je bila s svojim stripom zelo uspešna v kategoriji 2. triade Zala Tatalovič iz 6.b razreda.