lea lana vlahovič1Učenci so pri delu na daljavo ustvarjali iz odpadnih materialov instalacije, kiparsko plastiko in različne skulpture ustvarjalnih dreves. Nastale izdelke z njihovimi sporočili o trajnostnem razvoju si poglejte v spodnjem videu.

USTVARJALNA DREVESA

Učenci 8. razreda so na tehniškem dnevu in v okviru projekta Pogum izdelovali prototipe stolov, kakršne bi želeli imeti v prenovljeni jedilnici naše šole.

KOLAZ 800 600

marusa snelerNa 6. mednarodnem likovnem natečaju akvarela, ki ga je pripravila osnovna šola v Ozlju na Hrvaškem v spomin na akvarelistko Slavo Raškaj, po kateri nosi njihova šola ime, je sodelovalo 6 učencev s svojimi akvareli.

Z 2. mestom je bil nagrajen akvarel Maruše Šneler iz 7. a razreda, med pohvaljena dela se je uvrstil akvarel Rebeke Adamič iz 8. a razreda.

http://os-slava-raskaj-ozalj.skole.hr/upload/os-slava-raskaj-ozalj/newsattach/2863/Bilten_-_Slavini_mladi_akvarelisti_2020.pdf 

Mednarodni umetniški natečaj že vrsto let zapored poteka v Novi Zagori v Bolgariji. Letošnjega natečaja se je udeležilo 4327 mladih iz 32 držav. Iz Slovenije se je na razstavo uvrstilo s svojimi likovnimi deli 26 učencev, med njimi 3 učenci naše šole: Katarina Štine in Nika Malnarič iz 7. b ter Vanesa Fajdiga iz 8. b razreda in prejeli priznanja.

 katarina

 

most po vzoru leonarda da vincijaUčenci 6. razreda so v času izobraževanja na daljavo pri tehniki in tehnologiji izdelovali most po vzoru renesančnega umetnika in izumitelja Leonarda da Vincija. Kako so jim mostovi uspeli, si oglejte v priloženi animaciji.

DA VINCIJEV MOST