Umetnija meseca poletne številke revije Ciciban krasi likovno delo naše učenke Nedžle Kukić, ki je nastalo pri OPB. O njenem delu z naslovom Moj Ljubljenček je likovna urednica Silva Karim zapisala:

Tudi prvošolka Nedžla Kukić ima svojega ljubljenčka - prisrčnega zelenega ptička. Deklica je naslikala veseli trenutek, ko ji ptičica prileti na roko. Z razprostrtimi krili frfota in gleda svojo prijateljico Nedžlo. Mala slikarka je uporabila barvne tuše in ustvarila razkošno barvito sliko. 

 

Nedžla dobi slikanico Blaža Lukana Fantek in punčka z ilustracijami Ane Zavadlav (MKZ 2021).

 

IMG 2195

Letošnje leto je Torkarjeva likovna kolonija, ki jo organizira UNESCO šola Koroška Bela, potekala na daljavo. Učenci naše šole so pod mentorstvom Mihe in Vlaste Henigsman ustvarjali v sproščenem likovnem prostoru na prostem ter na kolonijo v Koroško Belo poslali najbolj ustvarjalna dela (Kristian Bahor iz 9.b, Veronika Vlahovič iz 9.a, Erik Bukovec iz 7.a, Neja Štukelj, Domen Lavrin, Dominik Adamič in Nika Cimerman iz 7.b).
V četrtek, 24. 6. 2021, bo na spletni strani šole organizatorice objavljena spletna razstava izdelkov, ki so jih poslali učenci in njihovi mentorji sodelujočih šol iz Slovenije. Prav tako bodo v četrtek podelili dve Torkarjevi plaketi za dve deli, ki ju bo izbrala strokovna komisija.

https://video.arnes.si/watch/kmbb9y7x83t7 

12345domen lavrin 2dominik adamic 2erik bukovec 2

Na 16. mednarodnem likovnem natečaju »V moji domovini« v Belorusiji je žirija pregledala 7076 del iz 25 držav. Podelili so diplome 1., 2. in 3. stopnje. Dobitnika slednje sta tudi Vanesa Fajdiga in Tadej Kofalt iz 9.b razreda. Razstava je na ogled v Umetnostni galeriji v Minsku.

IMG 1861

Maruša Šneler iz 8.b, Kristian Bahor iz 9.b,  Aleksandra Marentič iz 6.a in Vanesa Čajić Fink iz 5.b razreda so se udeležile Malega likovnega tabora na povsem drugačen način, kot je to v navadi. Zaradi pandemije korona virusa so organizatorji  izvedbo 22. MLT-ja prilagodili epidemičnim razmeram. Tako so v okviru 22. Malega likovnega tabora mladi ustvarjalci ustvarjali v šoli, zbrana dela pa so na JSKD Trebnje v času Mednarodnega tabora likovnih samorastnikov (12. - 19. 6. 2021) na ogled postavili v obliki spletne razstave.

https://www.youtube.com/watch?v=Vb_nuSCsfeY

Likovna dela je pregledal in ocenil Peter Škerl, priznani in večkrat nagrajeni ilustrator. Učenci so prejeli priznanja za uspešno razstavljena dela.

1 kristian bahor 22 maruša šneler 2aleksandra marentič 2vanesa čajič fink 2

 

V soboto, 19. 6. 2021, je v Semiču potekal dogodek Gremo na Semš`ki plac. Učenci naše šole so skupaj z belokranjskim gobarskim društvom na učnem vrtu dr. Drganca pripravili delavnici na temo sivke. Udeležencem so prikazali izdelavo kopalne soli ter destilacijo eteričnega olja in hidrolata sivke. Pripravljene izdelke so shranili v lično poslikano odpadlo kemijsko steklovino, ki so jo izdelovali po pouku. Pripravljene izdelke so učenci ponudili obiskovalcem dogodka in tako pričeli z zbiranjem denarja za delno kritje zaključnega izleta bodočih devetošolcev.  

IMG 0766IMG 0772IMG 0773IMG 0774IMG 0777IMG 0779IMG 0780IMG 0782