V ŠOLSKEM LETU 2016/2017 SMO SODELOVALI V NASLEDNJIH MEDNARODNIH PROJEKTIH :

 

 

V ŠOLSKEM LETU 2015/2016 SMO SODELOVALI V NASLEDNJIH MEDNARODNIH PROJEKTIH :

  • ENO Planting Day: V ponedeljek, 21. 9. 2015, na svetovni dan miru, so učenci devetih razredov posadili drevo miru in pripravili priložnostno slovesnost.

 

V ŠOLSKEM LETU 2014/2015 SMO SODELOVALI V NASLEDNJIH MEDNARODNIH PROJEKTIH :

  • ENO Planting Day: V ponedeljek, 22. 9. 2014, na svetovni dan miru, so učenci devetih razredov posadili drevo miru in pripravili priložnostno slovesnost.
  • PREMIKAMO MEJE: Na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece je od 20. do 24. 10. 2014 potekal 15. mednarodni UNESCO tabor Premikamo meje, 15 let pa je tudi od prvega projekta MODER STOL - NEKDO MISLI NATE. Zato so letos tabor tematsko posvetili paleti dejavnosti, v kateri ima modra barva pomembno mesto kot simbol, kot stvarna modrina in celo kot modrost. V sredo, 22. 10. 2014, sta se tabora udeležila Rebeka Adamič in Aljaž Konda iz 3.a razreda z mentorico Biserko Stanković. Učenci in dijaki iz Posavja, Dolenjske, Hrvaške, Madžarske in Srbije so se razdelili v različne "modre" delavnice. Aljaž in Rebeka sta ustvarjala v delavnici Modro recikliraj pohištvo in se naučila postopka prenove starega pohištva. Lepo je bilo spoznati nove prijatelje in se nekoliko modrejši vrniti domov.

  • DREVO = ŽIVLJENJE: Cilj projekta, ki ga vodi OŠ Frana Kranjca iz Celja, je spodbuditi zavedanje lastne kulturne identitete in spoštovanje drugačnosti vseh vrst. Projekt vpeljuje pristop globalnega učenja kot vseživljenjskega procesa, ki poudarja soodvisnost in vpetost posameznika v globalno dogajanje z lastno aktivnostjo. Razmišljali in pogovarjali smo se o sodelovanju, solidarnosti, odgovornosti in soodvisnosti. Sledila je izmenjava majic, zanimiva, naključna. Po izmenjavi majic je vsak učenec v obliki napisa, slike ali kombinacije obojega, »recikliral« staro majico v novo. Ideje, motive smo poskušali naslikati čim bolj inovativno. Po končanem slikanju, smo pospravili barve in si najprej ogledali, kaj je narisano, kakšna je sporočilnost. Imamo občutek, da smo bili vsi zadovoljni z »novimi« majicami.

 

 V ŠOLSKEM LETU 2013/2014 SMO SODELOVALI V NASLEDNJIH MEDNARODNIH PROJEKTIH :

  • ENO Planting Day tako, da so v petek, 20. 9. 2013, na svetovni dan miru, učenci devetih razredov posadili drevo miru.
  • Premikamo meje - Tema letošnjega tabora, ki je potekal od 21. 10. do 25. 10. 2013 je bila "Viva La Musica". Tabora sta se udeležili Veronika Saje in Anamarija Pihner iz 7.a. Učiteljica glasbe Anželika Mitrović pa bila mentorica ene glasbene delavnice.

V ŠOLSKEM LETU 2012/2013 SMO SODELOVALI V NASLEDNJIH MEDNARODNIH PROJEKTIH :

  • ENO Planting Day tako, da so v petek, 21. 9. 2012, na svetovni dan miru, učenci devetih razredov posadili drevo miru.
  • Mednarodni projekt »Festival pomladi 2013« je organiziral Biotehniški center Naklo. Tema projekta Prebujenje narave je navdihnila člane fotokrožka, da so v mesecu marcu 2013  fotografirali ob izviru Krupe. Leto 2013 je mednarodno leto vode, ki počasi zaključuje tudi mednarodno desetletje vode. Voda je dobrina, ki jo premalo cenimo. Zavedanje kako pomembna je vsaka kapljica kvalitetne vode, da je voda zelo pomembna za našo prihodnost je vodilo do zanimivih fotografij.  Na razpis smo poslali nekaj fotografij, ki jih je ocenila komisija in najboljšo med osnovnošolci pripisala fotografiji Veronike Saje iz 6.b razreda.
  • Učenci 5. a  razreda so v  projektu Evropska vas spoznali, da Estonci  ob življenjsko pomembnem dogodku posadijo drevo, kar jih je navdušilo in so se v ta namen vključili v projekt ENO tree planting day ter na dan Evrope posadili brezo.

V ŠOLSKEM LETU 2011/2012 SMO SODELOVALI V MEDNARODNEM PROJEKTU:

  • ENO Planting Day in v sredo, 21. 9. 2011, na svetovni dan miru, učenci devetih razredov posadili drevo miru. Devetošolci že nekaj let sadijo drevesa v okviru projekta ENO dan sajenja dreves, ki je voden kot projekt ENO šole s Finske.