V Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v Novem mestu je potekal regijski pred izbor tekmovanja POPRI. Iz naše šole se je na regiisko tekmovanje uvrstila ekipa v sestavi Neja Štukelj, Kristjan Grubić, Rok Lipar, Patrik Bremec in Taja Štukelj, ki so predstavili svojo podjetniško idejo EONO. Gre za skupino izdelkov, ki je namenjena tistim, ki imajo težave z razpokanimi ustnicami. 

Letos se je na regijsko tekmovanje prijavilo 37 ekip v treh različnih kategorijah. Iz prispelih predlogov je strokovna komisija izbrala po 12 najboljših projektov v vsaki kategoriji. Med izbranimi v kategoriji osnovnošolcev je bila tudi ekipa naše šole. Svoj izdelek so predstavili v 5 minutnem pitchu, v kratki in navdihujoči startupovski predstavitvi, sledilo pa je še 5 minutno odgovarjanje na vprašanja strokovne komisije.

Tekmovanje POPRI je organiziral Primorski tehnološki park v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javno agencijo, Slovenskim podjetniškim skladom, Uradom vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Uradom za intelektualno lastnino, Mestno občino Nova Gorica, Občino Šempeter-Vrtojba ter v sodelovanju z regijskimi partnerji.

1popri2023IMG 6039IMG 6042IMG 6043IMG 6044IMG 6050IMG 6057IMG 6068