Letošnji natečaj za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo je bil že 31 po vrsti. Na natečaju je sodelovalo 94 šol in zavodov iz celotne Slovenije, na naš naslov pa je prispelo 1170 otroških izdelkov.

Tudi letos so bile ob razpisu natečaja za ustvarjanje ponujene tri teme. Lonček, kuhaj! je bila prva in se je navezovala na mednarodno leto prosa, ki ga je za leto 2023 razglasila Generalna skupščina Združenih narodov. Ker letos obeležujemo 50-letnico smrti Pabla Picassa, enega najvplivnejših umetnikov 20. stoletja, je bila naslednja tema posvečena njemu, in sicer Ustvarjam kot Picasso. Zadnja tema – Kakšen je zame boljši svet? – pa je bila širše zastavljena in je puščala prosto pot domišljiji in razmišljanju otrok o tem, v kakšnem svetu bi radi živeli. Otroci so se pri ustvarjanju na likovnem natečaju najpogosteje navezovali na Picassa, medtem ko so na fotografskem in literarnem delu največkrat razmišljali o boljšem svetu.

Učenka Ana Avguštin je osvojila 1. mesto v kategoriji fotografija, Maša Žnidaršič pa nagrado prav tako v kategoriji fotografijo. Na razstavo so se uvrstili še Manca Japelj, Janez Malenšek, Iva Mihelčič, Leon Ogulin, Tinkara Ogulin in Lana Plut v kategoriji likovnih del. V Kategoriji fotografije so se na razstavo uvrstili še učenci Leon Oglin, Beti Štukelj, Nina Požek in Jan Zorc.

 

IMG 1572IMG 3570IMG 3576IMG 3573