V sredo, 6. 3. 2024, je v RC Novo mesto potekalo regijsko tekmovanje v podjetniških idejah mladih – POPRI 2024. Na tekmovanje sta se uvrstili ekipi iz naše šole s predstavitvijo svojih poslovnih idej, ki so jih razvijali s pomočjo mentorjev v šoli in podjetniškega inkubatorja Bela krajina.  

Prvo ekipo so sestavljali učenci 9.b razreda Ema Krašna, Urša Skala, Ana Požek in Erazem Rogelj, ki so razvijali aplikacijo LET'S MOVE​. Spletno aplikacijo je odlično predstavila Ema, skupaj pa so se potrudili pred komisijo, da jo čimbolj predstavijo.

Drugo ekipo so sestavljale učenke 7. razreda Lucija in Lilija Gornik ter Neža Malnarič, ki so razvijale idejo satnika s srcem, ki bi ga polnile čebele ter jo odlično predstavile, saj je njihov pitch prepričal komisijo, da jih je uvrstila na finalno tekmovanje.

Na tekmovanju je sodelovalo 12 osnovnošolskih ekip iz različnih šol JV Slovenije. Tri najboljše ekipe so se uvrstile na državno tekmovanje.  Med tremi najboljšimi je bila tudi ekipa učenk naše šole z idejo satnika s srcem, za kar jim iskreno čestitamo. Kljub temu, da je preostali ekipi zmanjkalo nekaj sreče, je treba poudariti, da sta obe ekipi odlično izdelali poslovni model in ga izvrstno predstavili pred strokovno komisijo in številnimi gledalci. Čestitke vsem udeležencem. 

POPRI regijsko 1POPRI regijsko 2POPRI regijsko 3POPRI regijsko 4POPRI regijsko 5POPRI regijsko 6POPRI regijsko 7POPRI regijsko 8POPRI regijsko 9