V četrtek, 9. maja 2024, smo se družili z učenci, dijaki in mentorji Unescovih šol na  nacionalnem projektu Jezero je – jezera ni v Kopru. Preživeli smo lep, ustvarjalen in poučen dan.

Potekale so različne delavnice: arhitekturna,  gradbena, geodetska, okoljevarstvena, pečarska ali pisani mozaiki, likovna oz. akvareli, novinarska, fotografska s Foto utrinki s projekta. Teme projekta so bile kulturna raznolikost, kulturna dediščina, medkulturno učenje, trajnostni razvoj in življenjski slog. Udeleženci so spoznavali naravno in kulturno dediščino ter oblikovali primeren odnos do vsega kar jih obdaja. Učili so se strpnosti, sodelovanja in trajnosti, živeti skupaj in se izražati skozi umetnost ter skrbeti za okolje in vodo.

Projekt je organizirala Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana. Našo šolo so zastopale Neža Malnarič, Zala Krušec in Mojca Šuštarič iz 7.b razreda, ki so poskušale tematiko vode v vseh svojih oblikah prikazati z akvareli. V ustvarjalnih pogledih se je iskalo motivacijo in motive, ki so upodabljali in odkrivali različne znamenitosti.

1IMG 9889IMG 9890IMG 9891IMG 9893IMG 9899IMG 9916IMG 9921