Prihodnji teden bo DAN ZEMLJE. Dan zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na zemlji.

Praznovanje se je prvič organiziralo leta 1970 in ga zdaj koordinira globalna mreža dneva zemlje. Dogodek vsakoletno praznujejo v več kot 192 državah. Tudi na naši šoli si želimo kar se da bolje poskrbeti za dobro osveščanje glede varovanja okolja.

prenos

Zaradi našega neodgovornega ravnanja je naš planet vedno bolj onesnažen in na določenih delih tudi zanemarjen. Želimo si, da vsaj malo izboljšamo trenutno stanje v okolici naših domov, zato vas spodbujamo, da se ob dnevu Zemlje z družino odpravite na sprehod in pobirate smeti, ki jih opazite v naravi. Spodbudite tudi svoj razred in očistite okolico naše šole.

Vsak posameznik lahko prispeva svoj delček k čisti okolici, a s skupnimi močmi lahko rešimo naš planet in ga naredimo bolj čistega, zdravega in ljudem prijaznega.

V sodelovanju s projektnim timom POGUM in EKO ŠOLA vas spodbujamo, da se akciji odzovete in naredite nekaj koristnega za naš planet.

Učenci 7. a razreda: ŽAN PAŠIČ, JAKOB MALNARIČ, MATIC VLAHOVIČ

 Dan Zemlje