Danes praznuje Slovenija 30 let. Svoje želje naši Sloveniji so zapisali učitelji naše šole. Pripravili smo tudi prireditev, ki si jo lahko ogledate spodaj.

slovenia flag 01 759x400

Draga Slovenija, želim ti, da bi tvoji državljani pričeli ceniti tvoje lepote in obudili vrednote, kot so spoštovanje, strpnost, zaupanje in delavnost. Želim ti vse najboljše!

Slovenija, dežela čiste in neokrnjene narave – želim si, da bi te znali ohranjati in te še dolgo brezskrbno uživati.
Slovenija – dežela stoterih možnosti – želim si, da bi jih znali s pridom izkoristiti.
Slovenija – dežela delavnih ljudi – želim si, da bi delo vedno znali spoštovati in pomagati drug drugemu.
Slovenija – dežela staršev, prijateljev, znancev, sorodnikov – želim si, da bi še naprej čutili med sabo povezanost in toplino.
Ob tvojem tridesetem rojstnem dnevu ti želim še, da bi v nadaljnjih letih p/ostala trdna, pokončna, neodvisna, solidarna. Da bi vsega hudega obvarovala ljudstvo, ki ga nosiš v svojem srcu.

Slovenija, ti si prečudovita država, ponosna sem, da sem tvoja državljanka!

Želim si, da bi bilo čim prej konec korone in manj tovarn, več prijaznih ljudi, manj onesnaževanja.

Slovenija, enkrat samo praznuješ trideseti rojstni dan! Uživaj v tem lepem dogodku.

Draga Slovenija,
želim ti veliko sreče, zdravja, veselja in konec epidemije, da bomo spet zaživeli normalno.

Draga gospodična Slovenija, tako si lepa, kot rožice na trati, kot grozdje na trti, kot jabolko na jablani ... Si moja najlepša država, rada te imam!

Želim ti veliko sreče in zdravja, želim ti, da boš spet lepa in čista.

Pred kratkim sem bila na izobraževanju, kjer je Slovenka, ki je poročena s Tuaregom, opisovala njihove razmere in stanje … Dotaknilo se me je do te mere, da sem se začela zavedati, da sem resnično vesela, ponosna in hvaležna, da živim v Sloveniji. V Sloveniji se, ko grem zvečer spat, počutim varno. Ko zbolim, pokličem zdravnika. Ko pogledam okoli sebe, vidim veliko zelenja, dih jemajočo pokrajino, razgibano površje. Ko odprem pipo v kuhinji, iz nje priteče čista pitna voda. Počutim se svobodno, kamorkoli grem, počutim se svobodno, saj lahko karkoli povem, zapišem. Ponosna sem, da imamo samostojno državo, da se lahko izražam v maternem jeziku. Želim ji, da bi bila še dolgo čila in tako čudovita in da bi tisti, ki jo vodijo in vsi mi, z njo lepo in preudarno ravnali …