dmg 14V sredo, 22. 6. 2022, smo se z učenci, ki so v tem šolskem letu obiskovali interesno dejavnost Društvo mladi gasilec na matični šoli in podružnici Štrekljevec, odpravili na izlet. Po končanem pouku so nas pred šolo pričakali gasilski kombiji in nas odpeljali v adrenalinski park v Podzemelj. Tam smo se preizkusili v različnih dejavnostih, ki jih ponuja adrenalinski park. Žal nam je malce ponagajal dež, vendar smo ta čas izkoristili za osvežitev s sladoledom.

Pot nas je vodila naprej v Metliko, kjer smo si, pod vodstvom kustosinje Petre Planinc, ogledali gasilski muzej. Izvedeli smo ogromno zanimivih informacij iz zgodovine gasilstva ter si ogledali razstavo starih gasilskih vozil in druge gasilske opreme. Prav tako smo si ogledali začasno razstavo, ki je posvečena zgodovini gasilskih olimpijskih iger, saj bodo letos olimpijske igre potekale v Celju.

Vsi pa so nestrpno čakali na presenečenje, katerega sva obljubili učiteljici. Odpeljali smo se v bližnjo picerijo in si privoščili slastne pice.

Polni prijetnih vtisov, zanimivih doživetij in s polnimi želodčki, smo se vrnili domov.

Mentorici DMG, Brigita Černe in Andreja Tomc, se zahvaljujeva Gasilski zvezi Semič, ki nam je s finančnimi sredstvi omogočila izlet. Prav tako gre zahvala vsem trem voznikom gasilskih kombijev, ki so nas varno peljali na izlet in na koncu pripeljali še vse do naših domov.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

dmg 1dmg 2dmg 3dmg 4dmg 5dmg 6dmg 7dmg 8dmg 9dmg 11dmg 12dmg 13dmg 14dmg 15dmg 16dmg 17