dmg 00V četrtek, 18. 4. 2024, je na Osnovni šoli Mirana Jarca Črnomelj potekalo Regijsko srečanje Društev mladi gasilec belokranjskih šol. Iz naše šole se je srečanja udeležilo 9 ekip mlajših in 4 ekipe starejših iz matične šole ter 3 ekipe mlajših iz podružnice Štrekljevec. Učenci so pokazali svoje znanje in spretnosti, ki so ga pridobivali pri interesni dejavnosti Društvo mladi gasilec. Pokazali so odlično znanje, vendar je bila tekmovalna sreča nekaterim malo bolj naklonjena. Mentorici, Brigita Černe in Špela Sever, sva z doseženimi mesti več kot zadovoljni.

V kategoriji starejši je 3. mesto zasedla ekipa v sestavi:  Ema, Ana, Tinkara, 2. mesto pa ekipa v sestavi: Sara, Eva, Nika.

V kategoriji mlajši je stopila na zmagovane stopničke, z osvojenim 1. mestom, ekipa v sestavi: Anastazia, Klara in Ana.

Mentorici DMG-ja se želiva zahvaliti najprej vsem, ki so kakorkoli pomagali pri praktičnih vajah, ki smo jih imeli pri gasilskem domu v Semiču in na Štrekljevcu. Prav tako gre zahvala vsem voznikom iz prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Semič, ki so poskrbeli za prevoz in pomagali učiteljicam, ki so spremljale učence na samem srečanju. Zahvaljujemo se tudi Alojzu Konda, ki nam je podaril kemične svinčnike z napisom našega DMG-ja.

Posebna zahvala pa gre donatorjem, lokalnim podjetnikom, ki so nam finančno pomagali pri naročilu in tisku majic. To so: podjetje Bucik d.o.o., Avto Bukovec d.o.o. in Gradbene in lesne storitve BO-TIM, Borut Škedelj s.p.

Več o poteku regijskega srečanja si preberite na spodnji povezavi:

regijsko srečanje DMG

dmg 01 dmg 02 dmg 03 dmg 04 dmg 05 dmg 06 dmg 07 dmg 08 dmg 09 dmg 10 dmg 11 dmg 12

dmg 13 dmg 14 dmg 15 dmg 16

dmg 17 dmg 18